Algemene voorwaarden van TWPPENSIOEN

 

Artikel 1                     Algemeen

Deze algemene voorwaarden worden gehanteerd door TWPPENSIOEN en zijn van toepassing op alle met haar te sluiten overeenkomsten. TWPPENSIOEN is opgericht op 17 januari 2017, gevestigd te Den Haag en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken Haaglanden onder nummer 67835783. Het is alleen mogelijk van deze algemene voorwaarden af te wijken indien dit schriftelijk overeen gekomen wordt.

Artikel 2                     Aanschaf van producten 1, 2 en 3 en offertes inzake product 4

  1. Na betaling aan TWPPENSIOEN gaat TWPPENSIOEN de producten (product 1, 2 en 3) voor de opdrachtgever uitwerken en deze digitaal versturen naar het door de opdrachtgever opgegeven emailadres.
  2. TWPPENSIOEN brengt op basis van de met de opdrachtgever gevoerde gesprekken en/of correspondentie een schriftelijke offerte inzake product 4 uit met betrekking tot de door TWPPENSIOEN te verrichten werkzaamheden. Een offerte bevat onder meer:
    • een omschrijving van de opdracht of probleemstelling;
    • een omschrijving van de wijze waarop en de fases waarin TWPPENSIOEN haar werkzaamheden zal verrichten;
    • een omschrijving van de tijdstippen en de wijze waarop – al dan niet tussentijds – zal worden gerapporteerd en gefactureerd;
    • een inzichtelijke begroting.

De offerte wordt altijd vergezeld van een exemplaar van deze algemene voorwaarden.

  1. Een gewijzigde offerte doet eerdere offertes vervallen.
  2. TWPPENSIOEN zal haar werkzaamheden niet beginnen voordat de opdrachtgever een voor akkoord getekend exemplaar van de offerte aan TWPPENSIOEN heeft geretourneerd.
  3. Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering daarvan nodig is om deze te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen tijdig met elkaar in overleg treden. Indien de wijziging consequenties heeft voor het afgesproken bedrag en tijdpad zal TWPPENSIOEN zoveel als mogelijk vooraf een gewijzigde offerte uitbrengen die door opdrachtgever voor akkoord wordt ondertekend. Het niet of niet onmiddellijk uitvoeren van de gewijzigde overeenkomst levert geen wanprestatie van TWPPENSIOEN op.

Artikel 3                     Verplichtingen van de opdrachtgever

  1. De opdrachtgever staat ervoor in dat hij TWPPENSIOEN alle voor de uitvoering van de opdracht essentiële informatie verstrekt. De opdrachtgever zorgt ervoor dat alle benodigde documenten en gegevens (tijdig) in het bezit van TWPPENSIOEN komen. De medewerkers uit de organisatie van de opdrachtgever moeten (tijdig) beschikbaar zijn voor het inwinnen van informatie en gegevens.
  2. De opdrachtgever geeft aan derden, die hij bij de uitvoering van de opdracht wenst te betrekken, geen opdracht dan na verkregen toestemming van TWPPENSIOEN. Zo nodig stelt de opdrachtgever gedurende de looptijd van de opdracht een eigen werkruimte met telefoonaansluiting ter beschikking aan TWPPENSIOEN.

Artikel 4                     Tussentijdse beëindiging inzake product 4

De opdrachtgever kan de opdracht tussentijds beëindigen. Daarbij geldt de volgende regeling:

  1. Bij tussentijdse beëindiging vóórdat 50% van de opdracht is vervuld of 50% van de overeengekomen duur daarvan is verstreken, is de opdrachtgever 50% van de resterende waarde van de overeenkomst verschuldigd;
  2. Bij tussentijdse beëindiging nadat 50% van de opdracht is vervuld of 50% van de overeengekomen duur daarvan is verstreken, is de opdrachtgever 25% van de resterende waarde van de overeenkomst verschuldigd;
  3. Bij tussentijdse beëindiging nadat 75% van de opdracht is vervuld of 75% van de overeengekomen duur daarvan is verstreken, is de opdrachtgever 10% van de resterende waarde van de overeenkomst verschuldigd;

Onder resterende waarde van de overeenkomst wordt telkens verstaan: de in geld uitgedrukte waarde die aan het niet uitgevoerde gedeelte van overeenkomst moet worden toegekend.

Artikel 5                     Tarieven en betaling

  1. Alle prijzen en tarieven zijn exclusief BTW en eventuele andere door de overheid opgelegde heffingen, tenzij uitdrukkelijk anders wordt vermeld.
  2. In de gehanteerde prijzen en tarieven bij offertes inzake product 4 en de daarop gebaseerde begrotingen zijn alle kosten inbegrepen, met uitzondering van:
    • verblijfskosten (indien ter uitvoering van de opdracht verblijfskosten moeten worden gemaakt wordt in overleg met opdrachtgever een passende accommodatie geselecteerd, waarvan de werkelijke kosten in rekening worden gebracht);
    • reiskosten (indien de afstand tussen de vestiging van TWPPENSIOEN en de locatie van de opdrachtgever meer dan 10 kilometer bedraagt);
    • rapportages in een grotere oplage dan 10 exemplaren.
  3. Betaling inzake product 4 dient te geschieden binnen 14 dagen na de factuurdatum door overmaking naar bankrekeningnummer NL89 ABNA 0471 3351 50 ten name van TWPPENSIOEN te Den Haag. TWPPENSIOEN is gerechtigd om periodiek te factureren.
  4. Indien na het verstrijken van de betalingstermijn niet of niet volledig is betaald, is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim en is TWPPENSIOEN gerechtigd vanaf dat moment de wettelijke rente in rekening te brengen over het opeisbare bedrag. Deze rente wordt berekend vanaf het moment dat de opdrachtgever in verzuim is tot het moment van volledige voldoening van het verschuldigde bedrag.

Artikel 6                    Administratie en -incassokosten

  1. Komt de opdrachtgever zijn betalingsverplichtingen niet na of voldoet de opdrachtgever   anderszins niet aan hetgeen redelijkerwijs van hem mag worden verwacht, dan komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening in en buiten rechte voor rekening van de opdrachtgever.
  2. Brengt TWPPENSIOEN op goede gronden een schriftelijke sommatie aan de opdrachtgever uit, dan is de opdrachtgever daarvoor per sommatie een bedrag aan administratiekosten – waaronder de kosten van aangetekende verzending – verschuldigd van € 20,-.

Artikel 7                     Geheimhouding

TWPPENSIOEN verplicht zich tot strikte geheimhouding van alle informatie en gegevens van de opdrachtgever.

Artikel 8                    Aansprakelijkheid

  1. TWPPENSIOEN is gehouden de opdracht naar beste inzicht en vermogen overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uit te voeren. Dit betekent echter niet dat garanties worden gegeven met betrekking tot de uiteindelijke resultaten van door TWPPENSIOEN verstrekte adviezen en verrichte werkzaamheden. TWPPENSIOEN heeft ter zake een inspanningsverplichting.
  2. Indien TWPPENSIOEN ter zake van de opdracht een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, dan is de aansprakelijkheid van TWPPENSIOEN beperkt tot het bedrag waarop deze verzekering TWPPENSIOEN aanspraak geeft.

Artikel 9                    Vrijwaring

De opdrachtgever vrijwaart TWPPENSIOEN voor eventuele aanspraken van derden die in verband met de uitvoering van de overeenkomst schade lijden en waarvan de oorzaak aan andere dan aan TWPPENSIOEN toerekenbaar is. Indien TWPPENSIOEN uit dien hoofde door derden mocht worden aangesproken, dan is de opdrachtgever gehouden TWPPENSIOEN zowel buiten als in rechte bij te staan en onverwijld al hetgeen te doen dat van hem in dat geval verwacht mag worden. Mocht de opdrachtgever in gebreke blijven in het nemen van adequate maatregelen, dan is TWPPENSIOEN zonder ingebrekestelling gerechtigd zelf daartoe over te gaan. Alle kosten en schade aan de zijde van TWPPENSIOEN en derden daardoor ontstaan komen integraal voor rekening en risico van de opdrachtgever.

Artikel 10       Toepasselijk recht

Op alle met TWPPENSIOEN te sluiten overeenkomsten is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Geschillen kunnen uitsluitend aan de Nederlandse rechter worden voorgelegd.

Overgangsbepaling

Deze algemene voorwaarden zijn opgesteld op 30 januari 2017 en zullen gedeponeerd worden ten kantore van voormelde Kamer van Koophandel en Fabrieken Haaglanden.