Trends huidig collectief pensioenlandschap

By januari 27, 2017Niet gecategoriseerd
trends pensioenen

Pensioenfondsen worstelen met een lage rekenrente, tegenvallende beleggingsopbrengsten, vergrijzing en regelgeving van de AFM en DNB.

Bij de pensioendeelnemer is er weinig tot geen vertrouwen meer in de collectieve pensioensector: trend is dat de risico’s worden afgewenteld op de deelnemer. Dit resulteert in een grote ontevredenheid en grote financiële onzekerheid bij de pensioendeelnemer.

Publieke opinie en trend nu is het afschaffen van de collectieve pensioensector en overgaan naar een individueel pensioenstelsel, zonder solidariteit en collectiviteit. Maar een individueel pensioenstelsel is er al, namelijk door bank-sparen, kapitaalverzekeringen, lijfrentepolissen en dergelijken. TWPpensioen is van mening dat het unieke Nederlandse pensioenstelsel (de befaamde solidariteit en collectiviteit) dit niet verdient.

Kansen voor het behoud van de collectieve pensioensector zijn er door meer transparantie te verschaffen in de pensioenopbouw en welke kosten in rekening worden gebracht. Op die manier komt er een positieve dialoog tussen de verschillende marktpartijen, waardoor de collectieve pensioensector kan worden gehandhaafd.

TWPpensioen wil dat bewerkstelligen!! TWPpensioen is dé onafhankelijk speler tussen werkgever, pensioendeelnemer en pensioenfonds. TWPpensioen wil samen met hen en andere stakeholders het vertrouwen in de collectieve pensioenmarkt herstellen.