Over TWPpensioen

TWPpensioen is er binnen de collectieve pensioensector:

  • voor de pensioendeelnemer, die kostentransparantie wil  en wil weten wat de waarde is van zijn of haar pensioenpot. TWPpensioen kan deze informatie leveren
  • én voor de pensioenfondsen die onderscheidend willen zijn door het aanbieden van transparantie in kosten op deelnemersniveau  en het inzicht verschaffen in de waardeopbouw van de pensioenpotten op deelnemersniveau aan werkgevers en pensioendeelnemers. TWPpensioen wil de pensioenfondsen daarbij ondersteunen.
  • én voor de werkgevers die hun werknemers een goed transparant pensioen willen aanbieden en die kostentransparantie verlangen van de pensioenfondsen. TWPpensioen wil de werkgevers daarbij ondersteunen.

TWPpensioen biedt haar diensten dus aan aan zowel de pensioendeelnemer, zijn/haar werkgever en hun pensioenfonds binnen de collectieve pensioensector!

In 2016 – 2017 heb ik een aantal executive programs aan de Rotterdam School of Management gevolgd. Tijdens mijn scriptie is mijn “Business Improvement Plan” uitgegroeid tot de start-up “TWPpensioen” binnen de pensioensector.  Onlangs, op 6 februari 2017, heb ik  besloten om deze start-up een kans te geven. Dus na ruim 22 jaar met veel enthousiasme in het bedrijfsleven kennis en ervaring te hebben opgedaan, is het nu tijd om die in te zetten bij mijn eigen bedrijf TWPpensioen. In die 22 jaar heb ik als controller, projectmanager en financieel adviseur bij verschillende multinationals en in het MKB gewerkt aan het financieel transparant maken en houden van de financiën en de bedrijfsvoering. Voor de pensioensector, waarin ik ook negen jaar heb gewerkt, is dat des te meer van belang. Het gaat immers om de pensioenen van mensen en daarmee dus ook om hun ingelegde premies en daarmee hun toekomstig levensonderhoud. De collectieve pensioensector is complex, is ondoorzichtig en volgens velen nu hoognodig toe aan verandering. Naar mijn stellige overtuiging is de eerste stap hierbij het transparant maken van deze sector. Ik wil door het creëren van transparantie in de waarde opbouw van individuele pensioenen het collectieve pensioenstelsel toekomstbestendig maken voor zowel de werkgevers, de pensioendeelnemers als de pensioenfondsen. Alle belanghebbenden hebben immers belang bij een goed functionerende collectief pensioenstelsel!

U en ik, ja alleen samen kunnen wij die eerste stap mogelijk maken en afdwingen. Doet u ook mee?

TWP: Daar kom je verder mee!

Evert Jan Jansen Schoonhoven